Новата награда „Минибус на годината“ ще бъде обявена на FIAA

Новата награда „Минибус на годината“ ще бъде обявена на FIAA

Новата награда „Минибус на годината“ ще бъде обявена при откриването на Международният търговски панаир за градски и туристически автобуси (FIAA), който се организира от IFEMA и ще се проведе от 23 до 26 май.

Журито на престижните европейски награди „Международен градски и туристически автобус на годината“ взе решение да разшири каталога си от награди и да създаде нова награда „Минибус на годината“. Тази награда запълва една празнина, която съществуваше досега в Европа — награда за минибуси, микробуси и мидибуси, проектирани за професионален пътнически транспорт.

Новата награда „Минибус на годината“ стана възможна след споразумение с IFEMA — институцията, която организира Международният търговски панаир за градски и туристически автобуси (FIAA), който тази година ще се проведе от 23 до 26 май в мадридския център „Feria de Madrid“. Церемонията по откриването на FIAA, на която ще присъства голям контингент от международната преса и на първо място от силната група специализирани медийни партньори, организирали наградата, е избрана да бъде мястото, където трофеят ще се връчи на превозното средство, което го е спечелило.

За да избере печелившия модел, журито ще трябва преди това да подложи конкурентите на серия от трудни тестове с подкрепата и съдействието на FIAA.

Тестовете, които ще се проведат в течение на няколко дни, ще включват работни тестове в реално обиколно движение, гледано както от гледната точка на шофьора, така и на пътниците. След това, получените впечатления и данни ще бъдат преценени от членовете на журито, които ще гласуват, за да решат кое превозно средство печели наградата. Конкурентите ще участват след изрична покана от журито.

Списание „Autobuses & Autocares“ участва в журито за наградите „Международен градски и туристически автобус на годината“ още от тяхното създаване през 1989 година. Специализираните медии считат, че то е водещото списание за пътнически пътен транспорт в Испания.

FIAA е търговският еталон на тази страна по отношение на технологиите, дизайна, оборудването и безопасността на градските и туристическите автобуси.

Веднъж на две години FIAA превръща залите на IFEMA в място за среща на всички компании, които участват в пътническия транспорт, включително за компаниите-доставчици на материали, компоненти и аксесоари. Силното участие на компании, подкрепата на главните асоциации и високо представителната селекция на изложените продукти правят от FIAA референтна точка за сектора и най-цялостна витрина на всички аспекти на тези превозни средства, включително на корпусите, компонентите, аксесоарите, технологията, поддръжката, транспортната инфраструктура, асоциациите, организациите и услугите.

Малко предистория

Журито за наградите „Международен градски и туристически автобус на годината“ е създадено през 1989 година с 12 журналиста, специализирани в отразяването на автобусната индустрия, от 12 европейски страни. Днес журито е съставено от главните списания за пътен транспорт на 22 европейски страни. Последните страни, които се присъединиха, бяха Чехия и Словакия.

Наградата на първото издание за „Градски автобус на годината“ отиде при Neoplan Metroliner, който се открои от своите конкуренти с карбоновия си дизайн. През последните години церемонията за наградата „Градски автобус на годината“ се провеждаше на панаира на Busworld в Кортрийк, Белгия, а за „Туристически автобус на годината“  на изложението на IAA в Хановер, Германия.


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Сподели в:

Сродни публикации

Нови продукти на INDCAR представени на FIAA

Нови продукти на INDCAR представени на FIAA

Нови продукти на INDCAR представени на FIAA INDCAR ще присъства с цялата си гама минибуси…
Firestone Music Tour се завръща за трето поредно лято

Firestone Music Tour се завръща за трето поредно лято

Firestone Music Tour се завръща за трето поредно лято  Това лято Firestone тръгва на път,…
Моделът Citea SLFA Electric на VDL печели наградата Red Dot за  2017 година

Моделът Citea SLFA Electric на VDL печели наградата Red Dot за 2017 година

Моделът Citea SLFA Electric на VDL печели наградата Red Dot за  2017 година Наградата Red…
Scania доставя 160 газови автобуса на Мадрид

Scania доставя 160 газови автобуса на Мадрид

SCANIA ДОСТАВЯ 160 ГАЗОВИ АВТОБУСА НА МАДРИД Мадрид инициира амбициозна програма за подобряване качеството на…

Напиши коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван! Задължителни полета *