Irizar e-mobility – история и бъдещо развитие

Irizar e-mobility – история и бъдещо развитие

Irizar e-mobility – история и бъдещо развитие

  • През 2014 година Irizar стана първата европейска фабрика в своя сектор, която достави две 100% електрически превозни средства за Барцелона като част от проекта ZeEUS. Фирмата достави един екземпляр и за Сан Себастиан.
  • През 2015 година бяха доставени първите екземпляри за Лондон, Марсилия и метрополисния район на Барцелона. В същото време бяха извършени тестове в няколко други европейски града.
  • През 2016 година беше финализирана доставката на шест автобуса за Марсилия за първата изцяло електрическа линия във Франция. Бяха доставени и други автобуси  за Сан Себастиан и Билбао. Беше произведен и първият съчленен автобус, който вече премина 6 месеца тестване за издържливост в IDIADA (Тарагона).
  • Портфейлът за 2017 година вече нарасна на 27 превозни средства, които ще бъдат доставени през идните месеци в допълнение към 18-те съчленени автобуса от този договор с Агломерацията на бреговата линия Баск-Адур.

 

Irizar e-mobility, която е новата кампания в рамките на бизнес групата Irizar, предлага всеобхватни електромобилни решения както във формата на превозни средства, така и във формата на свързаните с това основни градски системи и компоненти.

Тя комбинира знанията и опита на всички компании от Групата, за да създава всеобхватни решения за градска мобилност: 100% електрически автобуси и главните инфраструктурни системи, които се изискват за зареждане с електричество, тяга и съхраняване на енергията. Всичко това е проектирано и се произвежда на 100% с европейската технология на Групата, като има гаранцията и качественото обслужване на  Irizar.

Продуктовата гама включва градски автобуси с дължини 10,8 и 12 метра, които оперират от 2014 години в различни европейски градове, съчленени или двойно съчленени автобуси и други електрически превозни средства, предназначени да обслужват градовете.

Групата Irizar си е поставила за цел да промотира използването чист и достъпен транспорт. Тя се е ангажирала с околната среда, здравето и благополучието на хората, създавайки по-добра градска среда. Групата се е ангажирала с намаляването на шумовото замърсяване, с постигането на ниска консумация на гориво, която намалява разходите, и с производството на превозни средства с нулеви емисии.

Ето защо, „За по-добър живот“ стана наше мото.

Модерният завод на Irizar e-mobility е разположен в град Адуна (Гуипузкоа) – Испания.

По такъв начин, Irizar е ангажирана още веднъж с растежа и с генерирането на богатство и заетост в нейните околности в съответствие със своя мандат.

На парцел от 37 000 кв. метра е застроена площ от 18 000 кв. метра.  Тук ще се произвеждат не само електрически автобуси, но и други превозни средства, които задоволяват електромобилните нужди в градовете, както и свързаните с това главни компоненти и системи.

 

Сродни публикации

През юни внасяме за одобрение Интегрираната транспортна стратегия до 2030 г.

Интегрираната транспортна стратегия за периода до 2030 г., която е част от предварителните условия на…
Холандските държавни органи за обществен транспорт разширяват използването на електрически автобуси с горивни клетки

Холандските държавни органи за обществен транспорт разширяват използването на електрически автобуси с горивни клетки

Холандските регионални власти подписаха Писмо за намеренията, в което изразяват своя ангажимент да се разшири…
Nobina Тества електрически автобуси в Норвегия

Nobina Тества електрически автобуси в Норвегия

Nobina Norway ще участва в двугодишна програма за тестване на съчленени електрически автобуси заедно с…

Осло с 99 нови автобуса Solaris през 2017 година

Осло с 99 нови автобуса Solaris през 2017 година През 2016 година полският производител на…