yelow1.gif Редакция image Оферти violet1.gif Работа Kvadrat.gif Борса darkbluesquare.GIF Продажби orange1.gif Събития dark_blue1.gifАбонамент green Реклама darkbluesquare.GIF За Членове  image
image
25.05.2015 22:16
НАЧАЛО
ЗА НАС
РЕКЛАМОДАТЕЛИ
АВТОБУСИ ПОД НАЕМ
НОВА ИНФОРМАЦИЯ
МИКРОБУСИ
ТЕСТОВЕ
БРОЕВЕ
КОНТАКТИ
АВТОБУСНА ФИРМА НА ГОДИНАТА
АВТОБУСЕН ШОФЬОР НА ГОДИНАТА
ИЗЛОЖЕНИЕ ВСИЧКО ЗА АВТОБУСА
Search

Print print  Send image 


Нова информация
image
15 ГОДИНИ „БЕТА БУС” ООД
15 ГОДИНИ „БЕТА БУС” ООД -
ПОСТАВИЛИ СМЕ СИ ЗАДАЧА ДА ЖИВЕЕМ
И РАБОТИМ В БЪЛГАРИЯ
p1010496.jpg
 Тази година фирма „Бета Бус” ООД навършва 15 години.По-случай юбилея,  редакцията се свърза с управителя инж.Пенчо Тодоров, за да изкаже своите пожелания за много здраве и творчески успех на целият им екип. „Бета Бус” ООД изпълнява транспортната схема на Община Дряново и е част от транспортната схема на Община Габрово. Има договори и за специализиран превоз на учащи и служащи. Дружеството извършва групови пътувания на ученици,туристи и други под формата на случаен превоз, работи съвместно с туроператорски фирми на територията на община Габрово и гр.София и гр.Варна. Г-н Тодоров, разкажете ни за вашата фирма, за тези 15 години-плановете ви и резултатите?: -„Бета Бус” ООД гр.Габрово е създадена през 1996 година с Решение № 513 от 04.03.1996 година на ГОС.Започнахме със собствени капитали, като беше безкрайно трудно да се наложим в Габрово,  при 100% монопол на общинската фирма тогава. Първоначално фирмата стартира със случайни превози и несполучлив опит за разработване на вътрешни линии. Тогава започнахме с помощта на фирма „Сърнела”, която ни осигури автобуси. Бавно и упорито   успяхме да се утвърдим не само в Габрово, но  и в Община Дряново. На 11.02.2000 година получихме лиценз №00001 за превоз на пътници в България.     През 2004 г.спечелихме конкурса на община Дряново, като през годините доказахме ,че това не е било случайно, тъй като сега отново се преборихме за втори път. Договорът за обслужване на транспортната схема на общината вече е за седем години. Тази година, денят, в който  влезе в сила новият закон за автомобилните превози, съвпадна с провеждане на конкурса в Община Габрово, където фирмата спечели трета група от транспортната схема. Бихте ли споделили с нас за екипа, базите на фирмата и линиите , които обслужвате?:      

p1010473.jpg

-Бета Бус  е единствената транспортна фирма, извършваща обществен превоз на пътници със 100% частна собственост на територията на Община Габрово.  Дружеството притежава и лиценз за извършване на международни превози. Ние сме си поставили за задача да живеем в България, затова държа да работим на територията на града, като за тази цел непрекъснато се опитваме да подобрим стандарта си, като предоставяме на моите съграждани-пътниците услугата, която те заслужават. Идеята е  да създаваме  добри контакти  и взаимоотношения с  местните фирми от региона, обслужващи цялата транспортна схема. Във фирмата работят висококвалифицирани служители и работници, които допринасят за доброто обслужване на населението.Особено не- щата се подобриха организационно след идването във фирмата на на зам.управителя инж. Стефка Пенкова. Със   своя опит на администратор тя допринесе  дружеството да се стреми да спазва европейските изисквания. Обслужваме линиите Габрово-Варна, Габрово- Бургас, Габрово-Плевен, Габрово-Дряново.

Разполагаме с 20 автобуса, нает сервиз, гараж и паркинг.С навлизането в по-разширен стадий от работния ни преход ,се регистрирахме по ISO:9001-2008, което ни помага за реда във фирмата, отношения - управа и служители, което от своя страна  влияе на ефективността на работа. От друга, по-голямата част от общините, възложители на транспортни схеми, са регистрирани по стандарта за качество и изискват фирмите -изпълнителки да гарантират, че ще предлагат качествени услуги.  Споделете ни как „Бета Бус” успява или ще успее да се справи освен с икономическата  криза сега, така и с цените на петрола?: Като всички фирми и ние чувстваме затруднение и то голямо, но все пак живеем и работим в България. Въпреки  стандарта, кризата и спартанските изисквания, ще се опитаме да направим всичко възможно да  се справим с положението, за което получаваме голяма подкрепа от „Тис ойл” ООД. Като цяло един от големите проблеми в бранша е премахване на сивия бизнес, а именно незаконните превози на пътници. Стараем се да намалим разходите на горива и ремонти. Управленски разходи при нас не съществуват, не си позволяваме допълнителни разходи, които да натоварват бюджета на предприятието, естествено – не за сметка на заплатите.  Важно е да се спазва цената, да държиш определена цена означава правилно пресмятане на поддръжка и експлоатация - в противен случай падането под  реалната цена води до фалит. Правилното  и реално субсидиране, което също е аспект, който ще помогне на бранша. Друг основен проблем е този с автогарите. Тък като все още няма разработена от Министерството методика и категоризация на автогарите, то всяка една от  тях предлага всевъзможни варианти. Например автогарата в гр.Дряново, която вместо методика, ми предлага калкулация за издръжка, в която се включват и заплати на персонал, не назначен от мен. Сега ни предстои внедряване на Джи-Пи-ЕС системи на всички автобуси, което ще доведе до намаляване на разходите и ограничаване на кражбите. Така реално ще се следи за работата  на служителите и ограничаване на празните курсове .

p1010490.jpg 

От опит знам, че използването само на стари автобуси повишава разходите на фирмата. Макар и в криза,решихме,че е по-добре да обновим парка с нови автобуси, отколкото да поправяме стари, което е несигурно и икономически неиздържано.От две години сме партньори с ВМС-България. Тук искам да подчертая,че първият автобус си избрах буквално от корицата на сп”Автобуси и микробуси,” след което после го купих. Последваха и други модели, отговарящи на стандарта и бюджета ни. Сега предстои и внедряването на градски автобуси от ВМС в Габрово. Така че, ние продължаваме да се борим, въпреки цените на горивата и кризата, въпреки притиснението
относно изтеклата в медиите информация за предстоящо възстановяване на акциз върху горивата на земеделските производители. Имаме съмнението, че нелоялни колеги превозвачи, свързани със селскостопански производители, ще използват горивото не по предназначение, тъй като е доста трудно доказуемо колко пъти една нива е изорана, като по този начин акцизът ще се използва в градския и междуградския транспорт.Апелирам  за съвестно отношение и реално класиране на фирми,които спазват изискванията и се стремят към по-добри условия за бизнеса си  и  Негово Величество-Пътникът.

Въпреки важното събитие - юбилея на фирмата, по време на интервюто,г-н Тодоров не прекъсна работата си, той приемаше своите служители, през цялото време, координираше процеса на работа. В кратките наложителни почивки аз използвах времето да попитам зам.управителката г-жа Пенкова, как се работи с г-н Тодоров:  От три години работя във фирмата и изобщо не е лесно да се работи с Пенчо Тодоров /смее се/. По-принцип той е много коректен и точен човек, често спорим, но това е в интерес на фирмата и както казват хората: ”В спора се ражда истината”. Човек перфекционист, който  иска всичко да е идеално, от най- малкото болтче до работното време. Аз самата не спазвам такова, когато има работа, оставаме, докато свършим всичко. Управителят ни е пример за екипна работа, всички проблеми и решения обсъждаме заедно, за да стигнем до единно изпълнение. Освен работохолизмът, той притежава  състрадание и човечност, което в днешно време рядко се среща у хората. „Бета Бус” ООД се включва активно в обществените мероприятия на Община Дряново и Община Габрово, като финансира цялостно или частично транспортното обслужване на тези дейности. Има подписани договори за спонсорство с няколко институции и училища в гр.Габрово и гр.Дряново: „Дом  за  деца с увреждания”, на които фирмата осигурява подаръци по различни поводи, „Дружество за социално подпомагане”- Дряново, чиито членове пътуват при намалени цени. Хората с увреждания в гр.Дряново ползват безплатен градски транспорт. От тази година сме осигурили безплатен транспорт от гр.Габрово за деца учащи в с.Гостилица. Жените,членове на „Клуб на пенсионера” от гр.Дряново всяка година се радват на подарена екскурзия по случай Осми март до хижата на Дряновския манастир. Градът на Колю Фичето със своята китна природа, трудолюбиви и приветливи хора, заслужава качествено транспортно обслужване. За разлика от г-н Тодоров, аз съм по-голям оптимист и виждам, че фирмата  се разраства  и в годините напред искам да се утвърди още повече на територията на Габровска Община. Вярвам, че заедно ще успеем.

Интервюто взе Диди Христова

 

Print print  Send image 

 
Новини
image
Поделението Federal-Mogul Vehicle Components преименувано на Federal-Mogul Motorparts
03.07.2014

f-mmotorpartslogo.jpg

ТРЕТИ НОВ АВТОБУС ЗА „ГРУП” ООД
15.06.2014
Официален старт на производството: Тържествено отбелязване в новата фабрика на Eberspaecher близо до Дрезден
15.06.2014
Зам.-министър Петър Киров: България подкрепя инициативите за подобряване на безопасността по пътища
08.05.2014
busworld в турция
08.05.2014
UITP и ETF се обединяват, за да подкрепят женската трудова заетост в градския обществен транспорт
30.04.2014
Новите електронни услуги при изпитите на кандидатите за водачи вече са факт
30.04.2014
Ние бяхме заедно в:
01.11.2013
biahme_zaedno_010.gif

image

Списание "Автобуси и микробуси" - Buses and vans magazine  София 1000, ул. "Лавеле" № 36, тел.9809161, e-mail: info@avtobusi.com


Created with
image