1 000 000 електрически километра в Айндховен с VDL автобуси

1 000 000 електрически километра в Айндховен с VDL автобуси

VDL поздравява Hermes за електрически жалон

На 18 април 2017 година холандската транспортна компания Hermes достигна жалона от 1 000 000 километра, изминати с нейните 43 електрически автобуса, които са в експлоатация от миналия декември. Със своя футуристичен дизайн, изцяло електрическите возила от модела Citea на VDL сега се обичайна гледка в Айндховен. Шофьорите работят с автобусите по 8 различни маршрута с нулеви емисии с основателна гордост. Електрическите операции сега се извършват в своя пълен капацитет, като автобусите отчитат изминаването на 9 000 километра всеки ден от седмицата. Няколко автобуса изминават сами даже повече от 340 километра дневно. Всички предварителни представи за ограничения радиус на движението бяха разсеяни благодарение на супермодерната концепция за бързо зареждане с електричество в депото на Hermes. Интензивното сътрудничество между VDL и Hermes осигури реалното прилагане в практиката на холандската визия за устойчив обществен транспорт.

Фактът, че в момента в Айндховен се осъществява една уникална операция, става ясен от многото визити, които други европейски превозвачи и градове правят в Айндховен с цел сами да видят, че бъдещето се живее тук в пълната си сила. Големите печеливши при този жалон обаче са самите жители на Айндховен, защото с тези един милион километра, изминати без емисии, емисиите от азотен окис бяха намалени с не по-малко от 4,7 тона, а емисиите на въглероден двуокис с над 1000 тона. Това постижение след само 4 месеца експлоатация е наистина много обещаващо за бъдещето!

Моделът Citea SLFA Electric на VDL

Моделът Citea SLFA Electric на VDL е съчленен автобус с дължина от 18,1 метра, изграден с футуристичен дизайн за BRT (Автобусен бърз транзит). Този дизайн неотдавна получи признание с наградата Red Dot (Червена точка) за 2017 година.

С доставката за Hermes на 43 броя Citea SLFA Electric холандската провинция Северен Брабант притежава най-големия действащ автобусен парк с нулеви емисии. Батериите на автобусите ще бъдат допълвани периодично, за да поддържат достатъчен пробег за работа през целия ден. VDL достави и зарядните станции и ги снабдява с енергия в сътрудничество с доставчика на електроенергия. Това прави от VDL не само доставчик на автобуси, но и доставчик на системи. По някои линии автобусите се движат толкова често, че системата функционира по-скоро като трамвай. Тези линии с малки интервали между автобусите пътуват до такива ключови дестинации в Айндховен като Летище Айндховен и Кампуса за високи технологии. При тези връзки, на пътниците повече няма да се налага да чакат дълго за следващия автобус, защото системата ще функционира като изцяло развита система от вида „покажи се и върви“.

Сродни публикации

През юни внасяме за одобрение Интегрираната транспортна стратегия до 2030 г.

Интегрираната транспортна стратегия за периода до 2030 г., която е част от предварителните условия на…
Холандските държавни органи за обществен транспорт разширяват използването на електрически автобуси с горивни клетки

Холандските държавни органи за обществен транспорт разширяват използването на електрически автобуси с горивни клетки

Холандските регионални власти подписаха Писмо за намеренията, в което изразяват своя ангажимент да се разшири…
Nobina Тества електрически автобуси в Норвегия

Nobina Тества електрически автобуси в Норвегия

Nobina Norway ще участва в двугодишна програма за тестване на съчленени електрически автобуси заедно с…

Осло с 99 нови автобуса Solaris през 2017 година

Осло с 99 нови автобуса Solaris през 2017 година През 2016 година полският производител на…

Напиши коментар

Вашият имейл няма да бъде публикуван! Задължителни полета *